En Weisswurst blev født.

1396452592 Denmark 1396452598 United KingdomGreat Britain

Historien om Weisswursten: Historien fortæller, at en weisswurst blev født for 150 år siden i køkkenet hos Licht Gasthaus, som ligger på Marienplatz i Münchens. I dag producere slagterne i München mere end 75 millioner af den hvide pølse hvert år. For at beskytte den ægte pølse, har en organisation af Weisswurst entusiaster ansøgt EU om tilladelse til at beskytte denne spcialitet med EU's særlige beskyttelse af fødevarer ”Protected Geographical Indication Seal”. Deres mål er, at kun en Weisswurst som er produceret i München har ret til at bære etiketten ”Original Muenchner Weisswurst” Nogle mennesker vil måske tænke på en weisswurst som noget man bare spiser til frokost eller middag, men mennesker fra München fortæller at en ægte weisswurst aldrig må høre byens kirkeklokker. Mens denne uskrevne regel til tider omgås, ifølge gamle traditioner, bør en weisswurst spises før middag.

Hvor går man hen: Det er meget svært at finde en restaurant i München, som ikke servere en weisswurst. Men hvis en bygning har en ”Beer Garden” eller flager med det blå-og-hvide-ternet Bavarian flag, der er helt sikkert en weisswurst på menuen. Når du har fundet den rigtige restaurant, skal du finde bordet, som mærket med en jernplade med på skriften ”stambord”. Her må du ALDRIG sætte dig, men du skal vælge bordet ved siden af. I Tyskland er borde mærket med stambord, her hvor stamgæsterne sætter sig og det er også her der er gang i den. Du skal hilse på de omkring siddende med et kraftfuldt ”Gruess Gott”, da det er en meget almindelig standard hilsen i Bavarian.

Forberedelse: Du skal bestille din weisswurst hos tjeneren. De bestilles normalt 2 stykker af gangen og bliver serveret flydende i varmt vand, dækket af en tallerken som holder på varmen. På bordet finder du et lille glas af sød Bavarian sennep og en kurv med brød. Dette er det eneste acceptable tilbehør for en weisswurst. Efterfølgende bestiller du en ”weissbier” til at skylle det hele ned med.

Spiseteknik: Nu kommer den svære del. Weisswuerste spises uden skind, og den traditionelle teknik er at snitte pølsen i den ene ende og suge kødet ud, men du gør bedst i at bruge kniv og gaffel.

Start med at dele pølsen i to dele. Stik gaflen i kødet på den ene halvdel, og skær den i små stykker startende fra den anden ende. Efterfølgende tager du et af stykkerne på gaflen og skære skindet med kniven og holder skindet fast på tallerken, hvorefter du vrider kødet af skindet. Herefter er kødet frigjort af sit gode skind og bør nydes med lidt sennep på smurt.

Velbekomme - og husk at drikke Weissbeer til pølsen.